Azaum
Érintsd meg! Próbáld ki! Éld át!

Digitális ókor

Érintsd meg! Próbáld ki! Éld át!

Eddz az ujjaidat, készítsd elő a képzeleted, mert az Azaum Interaktív Élménytárban Magyarországon egyedülálló módon ismerheted meg a római világot. Az Azaum ókori titkait csak úgy tárhatod fel, ha Te magad is részese vagy a felfedezésnek!

A domusba lépve átérezheted milyen környezetben éltek nap, mint nap a rómaiak. Az impozáns átriumban próbáld fel a különleges kincsnek számító katonai díszálarcot SZELFI PONT, amelyet katonai parádék alkalmával viseltek. Tapintsd meg a területen talált más régészeti leletek másolatait is. Az itt elhelyezett érintőképernyős terminálokon számos információt gyűjthetsz, amelyet egyből tesztelhetsz interaktív, játékos kvíz formájában.

Ókori valóság itt és most

A virtuális valóságban (VR, virtual reality) felépített római kori labirintust az élethű látványvilág és a fizikai akadályok teszik teljessé. A virtuális labirintus egy ókori város részein vezet végig, ahol meg kell találnod az összes cserépdarabot, mert az Azaum maszkjának a titkát csak ezek összeillesztése révén tudod felfedni.

Építsd fel az ARkhé Római Tábort a terepasztalon AR (Augmented Reality) technológia segítségével: a kiterjesztett valóságban a légiósok már gyakorlatoznának, hogy megküzdjenek a rájuk támadó barbárokkal, azonban az erőd védelme is szükséges ehhez. Figyelj! A katonai tábor nemcsak az erőd falaiból áll, hanem a mindennapi életet kiszolgáló épületekből is!

Ha bízol a kézügyességedben és a térlátásodban, akkor irány a 3D árnyékforgató. Találd meg a különleges római formákat, válaszold meg helyesena római világgal kapcsolatos kvíz kérdéseket. A leggyorsabb helyes válaszadó jutalmát a titkos kamrába rejtettük.

A számítógépes terminálokon és az izgalmas installáción az Azaumban állomásozó lovas katonák megjelenését és hadijelvényeit ismerheted meg, továbbá lehetőséged nyílik korhű ruhákba beöltözni és fényképezkedni. SZELFI PONT

Legyél te az Azaum hőse

A belépőjegyen lévő QR kód beolvasása után szerezz minél több tudást játékos és interaktív részvételeddel, ezáltal egyedileg vagy egy csoport tagjaként automatikusan vehetsz részt a játékban, ahol egymással „harcolhattok” meg az Azaum hőse címéért. Vigyázz, mert bármikor új hős léphet a helyedre!

Galériánk