Azaum
Érintsd meg! Próbáld ki! Éld át!

Erődséta

Ókori valóság itt és most

A hajdanvolt Azaum épületeit Kr. u. 4-5. században maguk a rómaiak rombolták le, maradványait a múlt század ipara fedte be. A római kori katonai táborok építészeti megoldásait másoló, a rómaiak életkörülményeit újrateremtő Azaum Római tábor a letűnt ókori történelem egy életre kelt darabkája.

Fedezd fel az erőd titkait, a rómaiak és a velük szemben álló barbárok életkörülményeit!

Az Azaumban is, mint az ókori legiós táborokban a katonaság létesítményei mellett fontos szerep jut többek között az őket kiszolgáló kézműveseknek, szakácsoknak vagy a gyógynövénykertnek. Munkatársaink örömmel bemutatják Neked az erőd felépítését, a táborban végzett tevékenységeket. A kézművesek korhű szerszámait a műhelyekben ismerheted meg, munkájuk gyümölcseit kezedbe is veheted. Látogatásod része lehet egy korabeli főzőbemutató, korhű gyermekjátékok bemutatása. Testközelből szemlélheted meg a tábor melletti barbár falu mindennapi életét, valamint épületeiket, a mindennapi életben használt eszközeiket.

Azaum Római Tábor körséta állomások és SZELFI pontok:

Hagyományőrző ókori ünnepeink alatt az erőd és a barbár falu területe megelevenedik. Jelmezes bemutatóink a határmentén élő római polgárok életének főbb eseményeit idézik fel, légionk katonai bemutatót tart, gladiátoraink vérre menő harcot vívnak. Az ünnepek ideje alatt a kiállítások nem látogathatóak.

Galéria